20 ژوئن 2024 - در یک مطالعه اخیر که در Diabetes Care منتشر شده است، محققان ارتباط قابل توجهی را بین بیماری میکرووسکولار(ریز عروقی) و آمادگی قلبی تنفسی در میان بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 (T2D) کشف کردند. این کشف پیشگامانه، رابطه ی پیچیده بین سلامت عروق و آمادگی جسمانی در افراد مبتلا به دیابت را روشن نمود.

محققان دریافتند که بیماری میکروواسکولار و بار آن به طور مستقل با آمادگی قلبی تنفسی پایین(CRF) در گروه بزرگی از بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

محققان گزارش دادند در مطالعه ای که شامل 4766 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 بود، وجود هر گونه بیماری ریز عروقی خطر آمادگی قلبی تنفسی پایین( aOR1.45) را افزایش داد، با رتینوپاتی، نوروپاتی و بیماری کلیوی دیابتی (DKD) که درجات متفاوتی از ارتباط را نشان دادند(نسبت های خطرتعدیل شده: به ترتیب 1.24، 1.34 و 1.44).

برای این منظور، محققان از 4766 شرکت‌کننده ی مبتلا به T2D که در ابتدا تحت آزمایش حداکثر ورزش در مطالعهLook AHEAD (اقدامی برای سلامتی در دیابت) قرار گرفتند، ثبت نام کردند.CRF  پایین طبق استانداردهای مرجع مطالعه ی طولی مرکز ایروبیک تعریف شد.

بیماری میکروواسکولار به عنوان داشتن یک یا چند مورد از  بیماری های ریز عروقی شامل: DKD، رتینوپاتی و نوروپاتی تعریف شد. بار بیماری میکروواسکولار به عنوان تعداد تخت‌های بیمارستان که بیماران با مشکلات میکروواسکولار اشغال کرده بودند، تعریف شد.

یافته‌های کلیدی این مطالعه به شرح زیر بود:

 از 4766 شرکت کننده (میانگین سنی 6.7 ± 58.9 سال، 58.5٪ زن، 66.1٪ افراد سفید پوست)، 37٪ به بیماری میکروواسکولار مبتلا بودند.

 شرکت کنندگان با عوارض میکروواسکولار در سه ناحیه ی عروقی، CFR کمتری نسبت به افراد بدون بیماری میکروواسکولار داشتند(میانگین تنظیم شده ی نرخ متابولیک کار [MET] برابر با 6.58 در مقابل 7.26).

 شرکت کنندگان با هر بیماری میکروواسکولار شانس بالاتری برای کاهش CRF نسبت به افراد بدون بیماری میکروواسکولار داشتند(نسبت شانس تعدیل شده 1.45)

 افزایش بار بیماری میکروواسکولار با احتمال بالاتر CRF پایین همراه بود(نسبت شانس تنظیم شده برای بیماری میکروواسکولار در سه ناحیه عروقی، 2.82)

 نسبت شانس های تعدیل شده برای CRF پایین برای نوروپاتی، رتینوپاتی و DKD به ترتیب 1.24، 1.34 و 1.44 بود.

این مطالعه گام مهمی در درک تعامل پیچیده بین سلامت عروق و فعالیت بدنی در مدیریت دیابت است. هدف محققان از شناسایی اهداف بالقوه برای مداخله و طبقه بندی خطر، بهبود نتایج و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.

منبع:

https://medicaldialogues.in/diabetes-endocrinology/news/study-reveals-link-between-microvascular-disease-and-cardiorespiratory-fitness-in-type-2-diabetes-patients-130239